MobilePay VISA Electron ViaBill Dankort + VISA/Dankort MasterCard VISA

Anmeldelse af Gran Fondo Jennum

oprettet d. under Blog

Anmeldelse af Gran Fondo Jennum

I dag blev årets første motionscykelløb kørt og for første gang startede sæsonen med et Gran Fondo løb. Ovenikøbet så var det første gang, at Gran Fondo Jennum blev afviklet.

Frontbike var selvfølgelig med ved startstregen. Både for at få løbstræning, teste løbet og for at teste og det nye 2017-udstyr. Og ingen af delene skuffede!

Ruten Gran Fondo Jennum

Ruten var en af de hårde. Med en rundstrækning på 20 km og 240 højdemeter, var der ikke på noget tidspunkt en mulighed for at slappe bare lidt af. Arrangørene havde valgt at starte løbet ved bunden af opløbsstræningen, så alle lige kunne få Jennumbakken en ekstra gang. Derefter gik det op mod Fårup Sø, som rytterne skulle køre en runde rundt om, så man endte i Skovdallund, hvor en lang stigning mod toppen af Østengård bakken, godt kunne tage lidt af brodden af rytterne. Så kom den vilde nedkørsel fra Østengård, som heldigvis på dagen var tør og ikke noget problem. Derefter gik det tilbage mod Jennum og bakken op mod mål.

500 motionister på en kort rundstrækning

Man kunne godt på forhånd være bange for at 500 mand på sådan en rundstrækning kunne skabe problemer. Men den formodning blev gjort til skamme, og alle virkede til at forstå hvor vigtigt det er når alle tænker på alle og rigtig mange små felter skal overhave hinanden. Dog er der altid nogle billister der ikke kan forstå, hvorfor de skal passe på alle cyklisterne. Men alt i alt et fantastisk arrangement, hvor motionisten var sat i forreste række.

Forplejning

Der var ingen depoter på ruten og det er måske lige i underkanten for motionister på 60 og 80 km. Dog var der suppe og brød til deltagerne efter løb. Desværre havde arrangørerne ikke sørget for nok suppe - det må bare ikke ske.

Ruten og profilen

Her et billede af Frontbikes cykler på dagen - og ruten/højdeprofilen:

Gran Fondo Jennum

 

 

Ruten var en 20 km. kort rundstrækning. Mest små og snørklede veje. Inklusiv en del små og mellemlange stigninger. Inklusiv den længere Jennumbakke op til målet.

Undervejs var en enkel nedkørsel af den lidt farlige slags. Både med høj fart og et højresving midvejs. Men de tøre veje betød, at der ikke var uheld på den del af strækningen.

Det eneste man kunne ønske sig var, at arrangørerne havde fyldt lidt grus i nogle af de dybeste huller i vejsiden. De kan godt skabe problemer og styrt.

 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar