MobilePay VISA Electron ViaBill Dankort + VISA/Dankort MasterCard VISA

Hvilken racercykel skal jeg vælge?

Oprettet d. under Blog

Hvilken racercykel skal jeg vælge?

Hvilken racercykel skal jeg vælge?

Det er et svært valg, når man skal vælge sin første racercykel. Der er mange mærker, materialer og muligheder. Nedenfor giver vi nogle bud, råd og guides.

Stellet er vigtigt

På flere fronter er stellet eller rammen meget vigtig.

 

For det første materialet. Stellet skal være så let og stift som muligt. Letheden giver dig en "friskhed" og følelse af fart og frihed. Stivheden er afgørende for din vægtoverførsel. En blød rammen reagerer ikke på dine tråd og du har ikke fornemmelsen af vildskab og fart.

De to mest anvendte materialer er aluminium og carbon. Eller et mix hvor eks. rammen er alu og forgaflen er carbon. Hvis du har et budget under 10.000 kr. for en hel cykel så vil vi altid anbefale aluminium. Du kan købe billige carbon rammer, men der er stor forskel på carbon. En billig ramme er typisk lavet i Kina og har få få vævninger og for få lag carbon.

Aluminium er derfor det bedste sted at kigge, hvis dit budget er under 10.000 kr.

Husk at ovenstående er en tommelfingerregel. Alu laves også i super udgaver - til langt over 10.000 - bare for rammen!

 

Den anden del ved rammen er størrelsen. Du bør overveje en opmåling. Alternativt så har vi nogle tips til den rette størrelse - tommelfingerregler: Hvilken størrelse cykel skal jeg vælge?

Hjulene er det næstvigtigsted

Hjulene er det næstvigtigste. De er også afgørende for cyklens samlede stivhed og fart. Desuden er vægten afgørende i dine hjul. Det er den eneste del på cyklen som skal rotere - sættes i fart. Så hvis de er bløde og/eller tunge...

Mange cykler sælges med "salgshjul". Typisk lidt tunge og bløde hjul - som ser mega godt ud. Det sælger!

Overvej at få skiftet dem med lidt bedre hjul fra starten.

Den sidste parameter ved hjulene er aerodynamik. Skal du vælge lave hjul som typisk er lette eller lidt højere profiler - som måske er lidt tungere, men mere aerodynamiske og stivere. Desuden ser høje hjul også godt ud. En ulempe ved høje hjul er deres vindfølsomhed.

Udstyret

Som du nok har gættet, så er udstyret faktisk ikke så afgørende. Det skal selvfølgelig være godt. Så gå minimum efter Shimano 105 eller lignende.

I dag findes der også elektronisk gearskifte. Men hellere en god ramme og gode hjul - end elektronisk gear. Har du budget til det hele - så kør :-)


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar