MobilePay VISA Electron ViaBill Dankort + VISA/Dankort MasterCard VISA

Løbshjul/Træningshjul

oprettet d. under Blog

Løbshjul/Træningshjul

Hvad er fordelen ved både at have træningshjul og løbshjul?

 

Som motionist kan det godt føles som frås at have 2 sæt hjul stående til sin racercykel, og det kan godt være at konen også syntes det er lidt spild af gode penge, der også kunne bruges på alt mulig andet, at have et extra sæt hjul til racercyklen. Men skal du have det optimale ud af cykelløbene, kan det godt være en fordel at træne på andre hjul end du cykler på… også selvom det kan koste nogle byskilte til træningen. Men kører du med løbshjul både til træning og til løb, vil resultatet være at du ikke får det ud af løbshjulene som du ellers kunne få, ved at have et sæt tunge hjul til træning.

 

Først lige ulemperne ved 2 sæt hjul:

  • Det er mildt sagt umådelig surt at komme fra løbshjul til tunge træningshjul
  • Det tager tid at skifte hjulene.
  • Det kan godt være at du også er tvunget til at justere gearene hver gang du har skiftet
  • Kører du med carbon hjul og klodser til løb, kan det være at klodserne også skal skiftes, hvis du kører med aluminiums fælge på dine træningshjul.
  • Du risikere ikke at få så mange spurter til træning. Men hvad betyder det, hvis du vinder cykelløbene.
  • Det ser knap så lirens ud, når du kommer rullene på lavprofils træningshjul

 

Men det er skam også fordele ved at køre på 2 sæt hjul. Fordele som:

  • Du kan have dæk på træningshjulene, med lidt ekstra kevlar i. Så slipper du for punkteringer.
  • Du slider ikke på de dyre hjul løbshjul, når du bare er ude i dårligt vejr og trille med drengene/pigerne.
  • Du føler dig flyvende når du kommer ud på løbshjulene til cykelløbene.
  • Du får ekstra træning ud af det, uden at dine træningskammerater kan se det. Med tunge træningshjul, kan det næsten føles som at tage føringer på hele træningsturen.

 

Ja praktisere man at have 2 sæt hjul til sin racercykel, kan man sætte løbshjulene helt op til race-setup en helt uge op til løbet. Her snakker vi, lette dæk og slanger. Samt at de er vasket og pudset. En ren cykel kører faktisk stærkere end en beskidt cykel

 

Kan man køre med 1 kæde og 2 kassetter?

 

I teorien nej, men i praktisk ja. Selvfølgelig er det vigtigt at din træningskassette ikke er slidt helt ned sammen med kæden, samtidig med at kassetten på løbshjulene er helt ny. Så vil du opdage at kæden vil takke over i alle gear til cykelløbet. Men er du god til at skifte kæden, når den er ved at være bare lidt slidt, så risikere du ikke at den slider nogle af kassetterne op. Samtidig giver det en fed fornemmelse at få en ny kæde på engang imellem. Så 2 kassetter der er rimelig lige lidt slidt og en kæde der er i forholdsvis god form, så kører det helt af sig selv.

En anden løsning er selvfølgelig også at bruge samme kassette til de 2 hjulsæt, men det kræver så lige 2 min. ekstra arbejde, når du skifter hjul

 

Her på Frontbike gør vi alt for at praktisere at cykle med 2 forskellige hjulsæt til træning og løb, selvom det kan være svært at få de hurtige Black Inc Fifty hjul af igen, når træningen melder sig. Men når først Black Inc Twenty hjulene er monteret søndag aften efter cykelløbet, så er det faktisk en meget fed fornemmelse, at vide at de lynhurtige Fifty hjul står i hjulposer og kun venter på at blive monteret igen næste weekend… også selvom det koster nogle vigtige sejre ved byskiltene fra mandag til fredag.

 

Go træning :-)


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar