MobilePay VISA Electron ViaBill Dankort + VISA/Dankort MasterCard VISA

Carbon cykelhjul med UCI godkendelse

oprettet d. under Blog

Carbon cykelhjul med UCI godkendelse

Er hjulene UCI-godkendte?

For den helt almindelige motionist, kan det godt virke lidt lige meget. Men i cykelverdenen og for hjulproducenter er det vigtigt, at de hjul de laver er godkendt af UCI (Den Internationale Cykelunion). For godkendelsen af hjulene er både en blåstempling af kvaliteten og en sikkerhed for forbrugeren. Sikkerheden for forbrugeren bunder grundlæggende i, at man ved at hjulene har været over de officielle kanaler og er blevet gennemtestet og klar til brug. Kigger man på landevejscykler og Triathlon cykler, er det kun stel og hjul der er underlagt de strenge krav om godkendelse. Men det er også de dele der kan forvolde mest skade på en rytter, hvis de knækker under belastning.

UCI godkendelsen er også nødvendig for at hjulene kan bruges i det professionelle felt. Denne godkendelse kan engang imellem være en langtrukken og om kostelig affære. Både for hjul- og stelproducenterne. Tiden til godkendelse skyldes, at der i øjeblikket kommer mange nye hjul og stel på markedet hvert år, som alle ønsker en blåstempling af deres produkt. Svartiden på godkendelse er bl.a. også årsagen til, at flere cykelhold kører på "ikke godkendte" cykler i starten af sæsonen.

Godkendelse også et krav til internationale tri-stævner

UCI's godkendelse er også vigtig for triatleter. Til mange internationale stævner (også i Danmark), skal alt udstyr være godkendt.

Kopi hjul/stel og kopi godkendelser

Sammen med produktkopier fra Kina, så kommer der også kopier af godkendelser. For i sidste ende handler det om at det vigtige UCI-mærke sidder på produktet. Men UCI-mærket er også nemt at kopiere. Så køber du kopi hjul eller stel fra Kina, og der sidder et UCI godkendelses mærke på, så tjek lige en ekstra gang om godkendelsen også er ægte.

Tjek om dine hjul er UCI-godkendte

Alle hjul fra Black Inc er naturligvis godkendte af UCI. Ejernes erfaring med at producere dele til cykelfolket har givet dem en indsigt i, hvor vigtigt det er, at være omhyggelig med sine produkter. Så Black Inc sikrede sig tidligt i udviklingsfasen, at alle hjul er godkendt af UCI. Med godkendelsen fra UCI er Black Inc med i ligaen af udstyr af den absolut højeste kvalitet.

På uci godkendte stel vil der altid være et uci mærke på. Imens der på hjul ikke altid er et mærke på, men så kan du som regel altid læse inde på producentens hjemmeside om de er godkendt. Dette skyldes at der som regel ikke altid er "plads" til at have mærket klistret på hjulene.

Du finder en liste over UCI-godkendte hjul på UCI's hjemmeside. Bemærk at der er to liste - godkendt frem til 2015 (her er Black Inc på) og dem fra og med 2016.
UCI-godkendelser >

UCI-mærket

Du skal kigge efter dette mærke:


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar