MobilePay VISA Electron ViaBill Dankort + VISA/Dankort MasterCard VISA

Black Inc carbon hjul med Sapim eger

oprettet d. under Blog

Black Inc carbon hjul med Sapim eger

Alle hjul fra Black Inc (med undtagelse af 3-spoke og pladehjul) er monteret med special eger fra Sapim.

 

Egernes dimension og kvalitet

 

Egernes kvalitet er vigtig, når vi snakker stivhed og holdbarhed til high-end hjul. Jo stærkere egerne er, jo stivere er hjulet og jo mere kan de tåle af belastning. Når vi snakker belastning, så snakker vi også belastning ved styrt.

 

Så kan man diskutere hvor vigtigt det er, at de kan tåle belastningen ved styrt. Men det er nu rart, at man ikke står med et hjul og 7 knækkede eger bagefter, hvis man bare har været nede i et forholdsvis uskyldigt styrt.

 

Med Black Inc hjul får du full carbon hjul der er monteret med specialfremstillede straight pull Sapim eger. For Black Inc betyder det en extra pris for egerne på 3-400%. Men styrken på egerne gør, at hjulet, set i forhold til at det var monteret med almindelige straight pull Sapim eger, er væsentlig stærkere og stivere.

 

Samtidig med det, så bruger Black Inc ikke de samme eger i begge sider af baghjulet. På grund af det asymetriske træk i baghjulet, som kommer fra belastningen i kassette-siden (drive-side), så har Black Inc valgt at spænde baghjulene op, med stærkere og tykkere eger i kassette siden. Denne løsning betyder en vægtforøgelse på ca 1% af et hjulsæts vægt, set i forhold til at man havde brugt de samme eger i Drive-side, som i Non-Drive-side. Men det betyder samtidig en forøgelse af stivheden med 55%! Så kan man vist godt acceptere den ene procent i vægtforøgelse.

Forskudte huller i fælgen

 

Egernes kontakt med fælgen er også vigtig, når vi snakker stivhed og holdbarhed. For med eger der kommer fra hver deres side i navet, er det vigtigt at hullerne i fælgen også er lavet til det. I billige fælge ligger hullerne til egerne i midten i fælgen. Det handler om økonomisk optimering, for det er lettere for en maskine at "strikke et hjul", hvis egerhullerne ikke er forskudte.

 

I gamle dage lavede man altid forskudte egerhuller, men dengang var alt også lavet i hånden, og kvalitet var vigtigere end prisen for at lave det. Hos Black Inc har man bibeholdt de forskudte egerhuller. Dog ikke så forskudte, at det er nemt at se for det utrænede øje. Men de er lige præcis så forskudt, at egerne ikke får det unaturlige knæk inde de skal ind og fange niplen inde i fælgen. Denne konstruktion er en dyrere, da det kræver at hjulene bliver bygget i hånden. Men det efterlader til gengæld nogle eger, som har et helt direkte træk fra nav til fælg. Det betyder, at egerne tåler en højere spænding og er væsentlig stærkere.

Stivere og stærkere carbon-hjul

 

Kigger man på de 2 ting sat sammen, altså opbygningen og de tykkere eger, så får du et sæt carbon hjul der både er stærkere og væsentlig stivere. For den kræsne cyklist/cykelrytter er det forskellen på at køre på et sæt hjul, hvor lir effekten gir lidt fart de første par måneder og et sæt hjul som Black Inc, der giver en unik følelse hele vejen.

 

Black Inc med sapim eger


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar